Koulutuksen tiedot

Koulutuksen nimi: Verhoilualan koulutus

Koulutusala: Verhoilu

Laajuus: Henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan

Koulutuspaikka tai tila: TEAK, Teuva ja työpaikka/työssäoppimispaikka

Paikkakunta: Teuva

Nonstop: Kyllä

Lisätiedot:

Verhoilualan koulutuksessa opiskelija perehtyy verhoilun suunnitteluun, pehmustamiseen, ompeluun, verhoilun työprosessiin sekä alan yritystoimintaan. Alan osaajat toimivat huonekalujen verhoilijoina, perinteisinä verhoilijoina ja/tai ajoneuvojen verhoilijoina. Verhoilijoiden työpaikkoja ovat mm. huonekalutehtaat, verhoiluliikkeet, sisustus- ja ajoneuvoverhoomot sekä sisustusmyymälät.

Koulutuksen toteutus suunnitellaan yhdessä henkilökohtaistamiseen perustuen. Osallistut koulutuksen osiin, joissa tarvitset lisää osaamista ja ammattitaitoa. Koulutuksesi sisältö, toteutus ja kesto vaihtelevat tällöin mm. lähtötilanteestasi riippuen.

Koulutuksen toteutus voi olla lähiopiskelua tai ns. monimuoto-opiskelua sisältäen mm. oppimistarpeisiisi perustuvat lähiopiskelujaksot ja ohjattua etäopiskelua tai työssäoppimista verhoilutöitä tekemällä. Tällöin lähiopiskelua Teuvalla on yleensä varsin vähän. Mikäli taas perinteisempi oppilaitoksessa tapahtuva opetus ja oppiminen ovat sinulle soveltuvampi vaihtoehto, sitä on tarjolla Teuvan toimipisteessämme.

Verhoilussa oppiminen perustuu pääosin tekemällä oppimiseen myös monimuotototeutuksessa. Toteutusmuoto soveltuukin parhaiten tilanteisiin, jossa on mahdollista tehdä verhoilutöitä esimerkiksi kotona, työpaikalla tai muualla etäopiskellen ja työssäoppien.

 

Koulutuksen sisältö
- Yhteiset opinnot
- Alan ammattiopinnot
* Verhoilun suunnittelu ja kustannuslaskenta
* Ompelu ja pehmustaminen
* Verhoilu
- Yritystoiminnan edellytykset
- Suuntautumisen mukaiset opinnot
* Teollinen verhoilu
* Perinteinen verhoilu

- Opiskeluun sisältyy myös työssäoppimista

Tutkinnon suorittamisesta laaditaan henkilökohtainen suunnitelma. Jos hallitset ammatin jo entuudestaan, voit osoittaa ammattitaitosi tutkintotilaisuuksissa myös ilman valmistavaa koulutusta.

Koulutus valmistaa näyttötutkintoon, jolloin siihen hakeutumisessa ei ole ns. ennakkoehtoja, kuten muodollisia ikä-, työkokemus- tai koulutusvaatimuksia.

Ota yhteyttä, niin selvitetään yhdessä sinulle soveltuva toteutus, tutkintotaso ja mahdolliset opiskeluaikaiset tukimahdollisuudet.

Koulutukseen haku on jatkuva. Hae koulutukseen omaehtoisena opiskelijana nettisivujemme hakulomakkeella: Hakulomake

Lisätietoja:
Opinto-ohjaaja Jari Hakala
p. 050 3948 754
jari.hakala@teakoy.fi

Kiinnostuitko? Pyydä lisätietoja tästä