Koulutuksen tiedot

Koulutuksen nimi: Sisustusalan koulutus, Seinäjoki

Koulutusala: Sisustus

Aloituspäivä: 29.08.2017

Laajuus: 1,5 vuotta monimuotokoulutuksena

Paikkakunta: Seinäjoki

Kouluttaja: Elisa Leppälä

Lisätiedot:

TEAK järjestää Seinäjoella sisustusalan ammattitutkintoon valmistavan koulutuksen. Koulutuksen aikana kehität taitojasi kodin tekstiilien ja verhoiltavien tuotteiden suunnittelussa ja valmistuksessa muu sisustus huomioiden.

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ

Koulutuksen pääpaino on ommeltavien sisustustekstiilien valmistaminen (suunnittelu, kaavoitus, ompelu ja viimeistys) kuten irtopäälliset, verhot, torkkupeitteet ja koristetyynyt. Lisäksi on verhoilujakso, jonka aikana verhoillaan erilaisia jalka- ja ompeluraheja. Opetus perustuu ”tekemällä oppimiseen”. Teorian osuus on vähäisempää, mutta se tukee tekemistä esim. suunnittelu, kaavoitus ja työsuunnitelmat.

Koulutukseen sisältyy myös sisustussuunnittelun ja stailauksen osiot. Lisäksi opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa yrittäjyysopinnot koulutuksen jälkeen.

 

KOULUTUKSEN TAVOITE

Tavoitteena on suorittaa sisustusalan ammattitutkinto koulutuksen aikana. Tutkinto koostuu seuraavista osista näyttötutkinnon perusteiden mukaan:

- Sisustaminen tekstiilituotteilla
- Näyttely- tai esittelytilan rakentaminen (stailaus)
- Erikoistuotteiden valmistus (vaatetusalan at)

 

KOULUTUSAIKA

Koulutus alkaa 29.8.2017 ja kestää 1,5 vuotta.

Koulutuksen lähipäivät ovat kahtena päivänä (klo 10 -14) tai iltana (klo 17-21) viikossa, tiistaisin ja torstaisin henkilökohtaisen opiskeluohjelman mukaan. Koulutus on monimuotoista eli se sisältää lähiopiskelun lisäksi etäopiskelua. Koulutus on sivutoimista ja ei siten vaikuta opiskelijan saamiin etuuksiin, koska kokonaiskoulutusaika on 24 oppituntia/vko, näin ollen se soveltuu myös työssäkäyville.

Koulutusmaksu 100 € joka sisältää opetuksen lisäksi perustarvikkeet. Vastuukouluttajana toimii ammatinopettaja Elisa Leppälä, sisussuunnittelu-stailauskoulutuksesta vastaa InHouse Design Oy.

Aikaisempaa koulutusta ja työkokemusta alalta ei vaadita, perusompelutaidot ja kiinnostus sisustamiseen riittävät koulutukseen hakeutumiseen.

 

LISÄTIEDOT

Jari Viitasalo
P. 050 3948 826 tai
jari.viitasalo@teakoy.fi

 

Kiinnostuitko? Pyydä lisätietoja tästä